Pages

December 04, 2011

sharing for bumiputra .

salam ,
dah memang lama sangat tak buka and update blog ni . busy ? mungkinnn .. haha .
so , now just to share for those yang merasakan orang melayu atau kaum bumiputra ,. korang dah join ke ASB ?

ececeehh .. mentang mentang ah aku sekarang dah jadi penasihat kan ., bukan main lagi .. haha . okay okay tape .. aku nak share sikit lah pasal ASB loan dari CIMB .

Features and benefits:

Maximum loan amount of up to RM200,000.

High financing margin.
Low interest rates.

Flexible loan tenures.

Low handling fees.

Insurance coverage.


okay mesti korang tertanya tanya kan kenapa nak buat loan untuk masuk asb ni ? apesal tak terus masuk kan duit je kat dalam asb ? haa . aku pun musykil . tapi setelah aku buat kajian , rupenya kalau kita apply ASB loan dari cimb ni , kite boleh enhance kan pelaburan kite dalam ASB .

Contoh .
kalau korg simpan duit dalam ASB dengan modal duit korang sebulan RM524 . Pada akhir tahun korang punye duit RM524x12 = RM6288 .

Jadi dividen akhir tahun korang akan dapat hanya lah RM6288x8% = RM503.04

Tapi kalau korg buat ASB loan . katakan loan korg amek RM90 000 untuk 25 tahun . bayar bulan sama RM524 . kalau 12 bulan still sama RM6288 .

Jadi dividen akhir tahun korag akan dikira RM90 000x8% = RM7200 !

ni lah beza nya . korang dah untung RM912 .

jadi kalau dah lepas 25 tahun , jumlah nya akan jadi :

Loan korang RM90 000 + Untung dividen RM22800 = RM112 800 .

korang hanya bagi modal RM6288 je pada tahun pertama tu . pastu tahun akan datang tak payah bayar pasal dividen dah boleh back up dah loan payment korg yang RM6288 tu .

okay lah , korang kalau tak paham , korang boleh lah usha blog ni and tanya pada loan advisor nye untuk apply or sebarang persoalan :)

http://loanadvisorasb-awami.blogspot.com/

at least benda ni untuk simpanan masa hadapan kita . kalau tak mula pada masa sekarang bile lagi ? time muda ni tade komitmen apa apa lagi memang bagus kita gunakan duit untuk pelaburan masa akan datang kan ?

November 09, 2011

here you go :)

thehehe , blog aku ni dah jadi blog hantu pasal lama sangat tak bukak . then, just check it out sikit and this post just to answer a few question tagged by Aarzu . sorry dear, sangat lama baru mau jawap soalan kamu . hihi

Rules :-
1. You must post this rules

2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.

3. Answer the question that tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.

4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.

5. Go to their page and tell them HIM/HER

6. No tag back!

7. No stuff in the tagging section about "YOU WERE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" you


LEGIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

11 things About Me :-

1. Suka main game
2. bosan main game , suka tgk tv saluran masakan
3.lepastu , tade cite best kat saluran tu tukar channel yang lebih best
4.last last ,tgk cite kat TLC . haha
5.seorang yang baik hati
6.gila sama itu wang
7.tapi murah hati jugak kot
8.malas bangun awal
9.suka tidur awal
10.tak suka bgayut tepon
11.suka msg jee kan senang !


Soalan Aarzu :->
  1. What your favourite actor? > fav actor ? emm,. ramai deh. nak yg mlysia ke luar negara? haha
  2. you are interested in art? > yes , i'm :) engineering drawing hebat tau ! bhahaha
  3. like hanging out with friends? > of course!! kawan saya pun suka ajak saya kalau ada knduri ..*hmmmph
  4. events that can not be the forgotten? hee > too much to tell meh .
  5. why boifren easily sulk? hee > emm ,. mybee ., they are boy kot.. haha
  6. you keep feeling bad about a friend? > nope ! :D
  7. you are a picky? hee > not really . but sometimesss
  8. spongeBob squarePants or wonderpets? *ngee > spongebob bcz he is yellow !
  9. tudung or a scarf? hee > tudung , shawl , and something can cver up my hair :)
  10. Would you love your pets? emm,. i dont have any pet right now :(
  11. do you love? heee > bhahaha !
okay , then soalan dari saya :

1 . suka naik kereta apa ?
2. kenapa suka naik kereta tu ?
3. ape perbezaan nya kereta tu dengan kereta ayah anda pakai sekarang?
4. kenapa tak minta ayah tukar kereta tu ?
5. okay , mak anda suka tengok cerita apa?
6. sapa hero and heroin cite tu ?
7. lepas cite tu habis mak selalu komen ape?
8. penah buat kuih rempeyek tak?
9. letak ikan bilis kan ?
10. kalau letak kacang lain boleh ke?
11. anda rasa anda jujur ?

okay done . so , perlu ke nak tag 11 orang,. saya sedang kesuntukan masa nih ,.. alamak alamak .. nanti saya sambung okeh . :D hihi ,. btw , thanks to Aarzu cz tagged me :)

so, continue to tag 11 friends of mine :
1. tyra vader
2. elimicious

3. sexedeffy
5.Airin Nazira
6. hatiku baik
7. cik mira
8. ain.hazirah
9. eja jaja
10. izyankaher
11. cik mazz

okay done :)

October 17, 2011

saya mungkin berubah dan mungkin .

mungkin selepas ini saya akan berblog dengan perkara yang serius dan matang saja . kenapa? mungkin saya nak bajet profesional ? atau mungkin saya nak tukar blog jadi blog yang lebih berinfomasi daripada cerita perkara saya yang tak menarik je -_-" haha . okay , tak pe lah . kite just tunggu dan lihat :)

dear friends ,
i really needs supports and helps from you all ! thanks .

October 06, 2011

chocolate brownies made by cuteguy !

there ,. i just viewing some random videos and i found this !

thats really cool when the guy made this cooking vdeo <3




October 05, 2011

kawan kawan ! marilah bercuti bersama !

kawan kawan , check this out okay ! web dia sangat cute dan ada lagu yg rancak !
hahaha !



tu bukan point nye di sini ,. tapi iklan nih memang menarik . anda boleh bercuti bersama rakan anda yang sangat awesome tu .. hihi . caranya :

senang je ,. tapi sebelum tu tgk la syarat kelayakan korang dulu okeh :
1. terbuka kpd sume warganegara malaysia berumur 21 tahun ke atas .
2. contest bermula pada 12 September - 4 December
3. anda boleh submit bape byk pun sampai tarikh tutup dia . *buat la bpe byk penyertaan pun jah *

pastu kite tengok la cara nya :

1. korang pilih 1 destinasi yang korang minat berdasarkan prize yg di offer
2. pastu korang invite la kawan kawan korang utk g bersama korang ! yey ! makin byk kawan yang nak ikot korang bercuti , makin besarla peluang korang nak menang !!
3. korang boleh anta invite kat kawan yang same bape byk kali pun ! haa ,.. best nyee ,. kalau tak ramai kawan pun tape .. sorang dah cukup , pastu suh dia accept byk2 kali . haha
4. setiap kawan yang accept invitation tu , korang akan dapat 1 balloon sbg ganjaran ! hahaa ,. kenapa balloon ?? *wondering*

pengiraan ballon tu korang kena la check it out kat link nih di bawah tajuk "what you need to know"


5. so, bile korang dah dapat paling banyak balloon , maka nye korang ada peluang lah nak menang percutian tersebut bersama rakan anda yang dah menyokong anda dari belakang tadi ! :) hehe .

jadi , untuk join contest yang senang sangat nih , boleh lah layari link kat bawah nih okay ..
good luck !

October 02, 2011

perlu nya gps pada masa skarang

as i mantion pada entry lepas, *bajet artis je* this week mmg tade pape plan . tpi normal la kan .. kita hanya merancang and tuhan yg menentukan .. so , pagi itu aku bangun dengan selambe nye mcm biase . layan drama melayu smbil breakfast .. pastu on9 .

bajet nak download theme baru utk ashley syg ni , sekali dikejutkan dgn pang
gilan

*rain over me ringtone*


*perbualan ringkas *

tqa call then cakap dia berada di rumah mon ,. oh oh mon adalah clssmate dan roomate sy dlu manakala tqa adalah schoolmate dan roomate sy jugak dulu :) lalu sy berfikir dgn ligat mahu pergi ke tak ke rumah mon yg jaraknye dalam 30min dari rumah sy kalau menaiki kereta melalui jalan highway .. tapi masalahnye sy tatau mana rumah macik dia ... wuuu -_-

so, sy decide utk redah jugak dgn rushing nye ke sana dan smpai di sana mon suruh sy tun
ggu kat kdai sate .. ehh ,. kdai sate mana 1 ? kat kjang tu bukan ada 1 je kdai sate ,.. huhu.

okay, rif juga meyakinkan sy bhwa dia akan guide sy bile dah smpai di sana . rif adalah roomate sy dulu jgak .. hihi . jadi saya pun drive dgn pantas ke sana tapi akibat terlalu pantas sy telah terlepas akan kedai sate tepi jalan yg di maksudkan oleh mon ..isk !

*loudspeaker*


sy : mon , aku dah terlepas kdai tu cne ni ? terus je ke?

mon: kau terus je ,. tak pun benti kat tepi2 .
sy: tepi mana ,. ni tak leh benti ni ,. bukan jalan kecik .. eh eh aku skg kat ade muke pmpuan iklan syabas .

mon : haa .. ko ...


*lmbatnye mon nak abeskan ayat . sy sedang berada di persimpangan ni .. mana 1 nk jalan ... -_-'*

sy : aku terus je ni tau ..
mon : ha, okay ,. ktorg otw
sy : okay2,. eh , ade tol lah kat depan nih ,. !!
mon : eh ,.. kau tgu je la kat tepi dulu ..

sy : ok2 .


maka sy tgu mereka datang . dan ..

amek gbr ler ape lagi nak buat .. haha
lame nye mereka nak smpai ,..


usha sidemirror .



tengok pemandangan tol di hadapan .


setelah berhabisan kdit dan duit mereka telah melalui 4 kali tol tp tak jumpe sy juga .. huhu . sedih !
jadi sy pun decide utk menggunakan landmark yg ade kat situ iaitu pejabat tol !! haha

sy : korg kat mana nih ?

mereka : kat tol la.. ko kat mana? tade pun ..
sy ; kat tol nih ,. aku tak masuk lg tol ni haa ,. jap2 pjbt tol korg belah mane?
mereka : ktorg dah msuk tol dah td yg tol singgit tu ke ?

sy : aku tatau la singget ke bape pasal aku tak masuk lg tol nye .. haha

mereka : td lalu msjid kn ? belah mane ?

sy : msjid belah kiri ,. dan pjbt tol aku skg nih belah kanan ..

reef : ohhh ,. ye laa.. kite kat sbrang dia ,.. mmg la dia msjd blh kiri . okay kitorg pusing
mon : tol ape name nye tu ?

sy : tol ... tol ... sg balak kot ..

mon : sg balak ?? ha tape2 rs nye tau ..


rupenye banyak tol kat kajang tuu .. memag kami sume baru tau .. hahaha !! setelah 30min kot sy pun dijumpai oleh mereka ! yey !! j

adi tak dapat lepak lame sbb dah lewt mereka mahu pulang cepat .. jadi sebelum pulang mari bergambar ! hihi ,.



nice !!

*mon , rif , tqa , saya*

so moral of the story , org seperti sy perlu utk mmbeli gps kerena mengelak kan :

1. sesat di jalan yg tak familiar
2. di tegur oleh org tol kerana benti di tepi jalan akibat mnuggu org

3. kehabisan kedit apabila mnalifon orang utk guide kite

4. kehabisan duit kerana pusing2 tak jumpe destinasi tapi minyak dah nk kering dan melalui tol beberapa kali pulak

5. menghabiskan masa yg berharga kalau tak boleh cepat sampai dan melepak dengan rakan rakan dan bergosip sambil makan mkanan yg sedap2

6. menyusahkan orang lain dan dapat sampai dgn jaya nye tanpa perlu call tuan rumah dan boleh lah bangga yg kite ni mmg hebat selok belok jalan kat malaysia ni
7. Di ragui oleh ibu bapa kerana meter kite menunjuk kan jarak yg jauh dah kau pergi , tapi tadi kata nak g dekat je disebabkan dorang tatau yang kite dah tersesat di jalan .







September 30, 2011

mereka sudah . aku bile ? haha


hari ini 30 september 2011 . minggu nih tade apa plan kot .
tetiba teringat next week ada invitation wedding ..

oh - oh .. bukan wedding sedara mara mahupun jiran tetangga .. tapi kawan saya ! weehoo ! nak kawen dah kau kan .. rase macam awal sangat jee tapi kalu dah jodoh nak buat macam mana :)
aku lak yang teruja kau nak kawen ! walaupun kita tak lah rapat sangat tapi kita adalah classmate . huhu tahniah okay untuk kau! *clap* .

mira on engagement day .

okay done untuk kawan yang nak kawen .

tetiba aku teringat kat kawan aku yang dah pun kawen . yang nih jarang sikit kot berlaku sebab dia lalaki .. pastu kawen kira sangat la muda .. baru umur 21 . wife dia .. aku tatau la bape umurnya .. untuk wedding dia aku tak g pun sebab dia belum buat lagi majlis dia! haha . nikah je dulu .. tu pun tade sape yang tau .
cehh ,.. kontraversi je . kira nikah buat untuk kaum keluarga je la yang datang .. jangan ah salah paham .. * padahal aku pun fikir gitu gak :p hihi *

okay tade gambar >>>


done .

te
tiba aku teringat kat kawan aku yang dah pun kawen dan dah pun melahirkan anak ! waahh ~! ni memang terbaik punye lah . advance dari kawan aku yang penah aku kenal dari zaman persekolahan .. wiwweeett <3


dari kanan : baby yang shom
el sdg tidur nyenyak , baby besar yg sdg sibuk nk pok2 baby shomel .

dayah selamat melahirkan baby girl yang bernama ..... erk -_-" ... maaf terlupa . tapi memang name dia comel macam saya .. hihi ,. then fyi dayah adalah kawan sekolah rendah aku dulu dan juga kawan yang paling la kecik saiz tubuh badan nya berbanding yang lain dan aku .. *cnfirm laa aku kan besor* huu ..

tapi apa apa pun. tahniah untuk kau dayah ! dah jadi mak orang dah .. yikk !:D

done .

tetiba teringat kat diri sendiri yang belum melangkah ke alam seperti mereka di atas ! hihi

gatalll ~



kenapa berkelakuan begini ??!!





September 08, 2011

thehehe

hari ini , saya tade plan apa apa memandangkan saya tak berkerja . so, marilah mencari kerja di rumah saja .. maklumlah seperti ayat pakcik makcik yang selalu kite dengar "aku ni tak boleh duduk saja2 .. badan rasa sengal2 sakit2 jee.. mesti nak buat kerja . barulah badan sihat .." hihi .. biasa dah aku dengar ayat tu ,. tapi ada betul nya juga , kalau duk saja2 je , korg akan rasa bosan yang melampau dan kebarangkalian untuk duk melepet dan baring sambil tengok tv adalah tinggi .jadi bila dah lama sangat dalam posisi begitu ,dah tentunya otot2 anda tidak berkerja menyebabkan kesengalan dan kemalasan melanda . betul tak ?

semalam aku pergilah dapur lalu membelek apa yang ada dlm almari makanan ., so ternampak lah mee soya ! oh2 ,. ye aku grab dari pasaraya tempoh hari time borong barang nak buat laksa :p hihi ,..


aku tengok mcm best je mee ni .. tapi tade idea nak masak macam mana .. acane tu ? korg pernah ke masak or ternampak mee ni masak apa ? disebabkan aku mmg tade kerja , aku nak lah mengasah bakat semulajadi aku dalam masak memasak nih ,.. hihi .. ye dak ?

so ,. gbr raya pun malas nak upload .. jadi perap saja dalam lappy smpai tahun depan baru kita kluarkan ! haha .. pun boleh ~ nway , thanks la pada kawan2 yang sudi datang ke rumah aku yang sederhana nih :) sayang korang yang gila babun walaupun aku tau niat korang datang nak melantak je kat rumah aku ! durh !

September 07, 2011

tetibe rasa nak ..



okay ,. aku tak mau cte panjang panjang nih .. so , aku nak gtau 1 benda je .

cantik tak baju ini :D


fine , fine .. bukan nak show off . tapi saya jual baju ini untuk anda !

ye .. okay meh tgk screenshoot dia .. ecehh :p


:: free size ::
:: color - peach comel ::
:: material - knitted ::
:: price - RM20 aje ::
:: only 1 stock ::


siap ada lace lagi kat atas baju itu .

so , berminat ? silalah tinggalkan komen anda :)

August 26, 2011

cheese , tart .

how to do eh ? if you have the opportunity ,.but you exhausted to do it .. can you just leave it?
orrrrr ,.. rawrr ! dont ever answer this question bcz i nver listen your feedback ! haha !

apeke sengal tah .. tanye tapi suruh jangan jawab .. hah, i tatau nak cerita apa kat sini .. banyak nak cite kalau ikutkan .. tapi tatau mana satu nak mula kan . so, better keep it on the bottom of my heart je .. ecehh ! poyos gile mak .

lagi beberapa hari je nak raya .. tapi baju raya saya tak de lagi :( so bad . dorg sume dah ada .. masing masing dah siap . then, i dah la kene kerja sampai last puasa , for sure la i kena balik lambat for the last day nanti .. cnfirm ! hah ,. never mind lah ., later i don't know when i can meet them again eventhough dekat je .. so, berbalik pada status saya kat FB ,. 'tade sape ke nak payung aku shopping raya?' mmg sorg pun tak bagi aku respon ! pilu betul aku ! mmg tade sape la nmpaknye .. isk ! :'( tapi mybe ramai orang g shopping raya time ni ,. some more this is saturday night and tomorrow is holiday ,. so heaven ah !



August 04, 2011

nahh ,. kenapa bila rasa tak best baru nak post blog ?


kau memang lupa daratan dol ,. bila tak best je baru nak cari ,. baru nak mengadu domba bagai kat sini ,. haha ! ok , fine ..aku memang macam nih ,. but then aku still aku yang dulu .. nothing change .. still prefer to wear baju kurung everyday rather than kemeja and slack nak g keje .. and if i can , nak pakai kasut cherry yang buruk tuh skali g keje .. tapi nampak sangat tak profesional! awak tuh da la baju kurung nak color comel je ,. sume nak comel kang ada plak yang mengata -_-

kenapa weh ada je yang salah di mata korang ? apa la yang aku dah buat .. salah aku ke kalau si dorang tuh yang gatal flirting and chasing padahal aku tak buat apa apa pun .. nonsense la . aku waras lagi :(

nak diam kan lagi menjadi . nak lawan lagi aku di benci .

so how ?


btw , alhamdulillah .. saya bersyukur diatas segala yang dikurniakan oleh allah .
dan terima kasih mak and abah di atas gen yang sempurna ini :)


<3

July 22, 2011

mari bercerita di subuh hari :)

hey dey ,. good morning .. kalau saya boleh wish kat semua orang yang saya kenal dgn ucapan 'good morning' ,. mungkin saya akan lebih gembira . tapi , adakah dorang akan wish balik ? :(

okey , bukan harapkan balasan pun .. kadang kadang kite buat baik pun orang salah faham . kalau jadi baik lagi la orang akan kata macam macam.. so how? jadi jahat? lagi laa.. hmmmph , merepek .. aku tak penah tak dapat tidur macam nih ,. come on lah weh .. aku keje kot esok .. sure mngantuk nati .. .. jiwa rasa tak tenteram lah tetibe . kenape yehh.. oh god.. please guide me .

harini kalau saya tak sempat nak cakap apa yang saya nak cakap , adakah esok saya still ada peluang untuk cakap ape yang saya nak cakap tu ? ye ye.. peluang datang sekali je .. every second yang berlalu , tak kan kembali lagi .. so kena lah berani kan diri buat apa yang kita rasa nak buat kan ..? tapi saya harap ada sekali lagi peluang untuk saya berkata kata pada siapa yang sepatutnye tu :) please something miracle can happen for this day ..! yappa!

i'm confuse .
confuse dengan diri sendiri .. tak tahu apa yang tak kena dan ape yang dah mengganggu .. kenapa lah ade perasaan nih. bagusnya kalau ada yang boleh buatkan keputusan untuk kite macam kite kecik kecik dulu kan senang .. tak perlu nak fikir banyak .. tapi time kecik tak best ., ape pun tak boleh buat ! haha ! so sekarang kau fikir kau dah cukup besar lah ? hmmpph ! tak .. tak ! cukup umur je .. hihi
3.33am, friday .
oh man .. two times dah terjaga dari tidur and tak boleh lelap balik .. whats my problem ni.. mmg rase not feeling well , but erm.. so pagi pagi macam nih punya awal cnfirm orang sume tgh sedap tidur .. my dearest blog saja lah peneman aku ..

July 15, 2011

my little tiny tiny bit of mind

done tidy up my room , pamper my self

"Friday morning , just woke up as usual since needed to go work. really grateful for all I've now .. even thought I'm not anak dato' or have some title on my name, it's okay . I'm free to have friend as much as i want . no strictly. generally ,. dammit, i just do anything i love but sorry if it's make anybody hurt or seems like heart-breaker or being sinful women. yeah .. suddenly, thought u should not be marrying the wrong girl meh. haha ! aiyoh.. so sudden .. no need to gopoh dude .. please be matured .. you already grown up !! I'm still childish as you said and saw.i never thought the stupid bullshit dem thing for this moment ..you are something and I'm nothing .. kyaahh .. they left me speechless "

July 03, 2011

blow out

it is been a while .. erm., don't know which part should be pointed? I'm exhausted thinking the bullshit things .. i cannot hold them anymore even though i do such a waste thing ever but i decided to let em go .. kyaaahh ~ really mess up my sinful women mind ! haha

please god give me much more strength
.
..
...

June 11, 2011

pakgad . bodygad


oh oh is it my pic over there ?
omoo ! lovely <3

after this , no more pakguard to send me over and open the door for me :(
seems like princess protection oh .. hey , you should go to be stewardess meh , not going over there :D

thanks for the advices ma'am !

June 07, 2011

note to noted

if i had to live my life without you near me
the days would all be empty
the night would seem so long


i forgot -_-" sighh

June 01, 2011

flying without wing

okay. my 1st day is soo awesome ! feeling seems the kupu2 terbang2 all the time :D hihi .. dorg sume sumpa mmg best ! mmg berbeza dripada tmpat aku keje lu .. tp tatau la sbb ni bru lagi kan . and the buddy yg guide , he's very kind ! and 1st time i saw him this morning ,.. i'm melt ~! yaaa ~ :") seriously ! soo nice and smart beside cute maaaa !! shit !dah ada gf ke dia ? erk .. i thought he have.. bt, but , but .. bebee u'r still owner on my heart okey .. :) dont worry .. !

so,. overall..
i'm happy with this job . bt later on .. i dont know yet :)

breakfast and lunch harini di sponsor ! thanks a lot ya ! i loikee that miss linda .. suke makkk ~!

May 27, 2011

disini, saya nak berterima kasih kepada wanita bernama Ela, saya tatau sama ada dia dah kawen ke belum, tapi dia dah bagi saya berita yang sgt gembira,. mungkin dia adalah pengantara yang telah di'arrange'kan untuk aku . aku sgt berterima kasih dan bersyukur.
dia sangat baik , walaupon aku nih tak berapa nk berkomunikasi dgn baik dengan dia, tapi dia still membantu aku :) no wonder lah dia nye muka bersih je ,. huhu .. baik rupenye .

dia dah buatkan aku lebih bermotivasi . aku tak kan lupe kan dia . serious .
so, thanks a lot Ela . mungkin kalau aku boleh jupe kau lagi, aku nak kasik sebatang pen yang aku lupe pulangkan semalam :p hihi

plantinummood

what i'm going to say,
Alhamdulillah, telah dipermudahkan segala urusan :)

May 25, 2011

pedehal?

blog aku bukan blog politik. penah ke korg tgk aku berpolitik dalam nih?

ngaha ! so, get lost pada blogger yg acah2 nak aku singgah blog mereka yang sebok cte sal politik.

aku tak berkenan !

jujur dari hati sanubari,
aku

May 24, 2011

untitled

walau apa pun yang kita lakukan kat dunia nih , sume nya atas kehendak allah.

almost,we cannot afford what we really want bcoz ppl have scarcity. scar? bukan parut jerawat or parut kne geget nyamuk atau pun parut excident di celah bandaraya. tapi lebih kurang la maksudnya kekurangan ,. tak perfect.

kadang kadang aku terfikir, manusia sesama manusia yang sama tak sempurna pun tak boleh nak terima ketidak'perfect'kan orang lain. come on lah ,. tak best la gitu kan .. mungkin gak sebab ego manusia, so, benda yang sekecil zarah pun suka di perbesarkan sampai lupa akan kebaikan sesorang tu pernah buat.

ye lah, salah orang tu kita nampak, dicanang canangkan, tapi kebaikan dia, tak pulak kita nak cakap. takut orang tuh kembang ke hape ke tu sume terpulang lah kan kat si empunya badan. kita nih kalau boleh jgn ah buat diri sendiri dapat dosa kering je, mngumpat buat cte buruk sal orang kan.. ni lah kehidupan.

tak perlu lah nak show off terlebih untuk orang yang lain. cukuplah sekadar kita saja yang tahu.
tapi kadang kadang perlu gak kot :p haha!




May 22, 2011

selama nih.


semalam aku dah nekad . nak buat yg terbaik dari sebelum nih . ye ye . usaha tangga kejayaan kan? so , lepas beberapa hari tapi dah lame kot aku perap installer dalam utorrent aku tuh , aku pun sambung ah balik download installer tersebut .

malang nya, aku tak dapat main,. tah ape kene tah .. kau bayangkan lah dah dekat 1 hari install bendalah tu , tu pun pkai line wireless *kalo pakai wayar lg cepat kot . tapi kalo aku pki wayar, alamat mereka mereka tak dapat line la ,. mungkin 1.0kb je lepas kat dorg! ngaha ! mmg rasa kecewa yang mendalam bile dah 100% install tp at last, tak boleh hupdate -_-

jadi back to the smlam punye story tak sempat nk post sebab excited. aku pun analyze apakah masalah tak boleh sgt install expansion aku nih .. aku dah buang, donlod, install lek pun tamau .. so, aku pun ingat ingat mungkin lah ade sumthing yg tak kne dgn sims aku. sampai aku restart dan tak boleh nk on dah weh ! sedih aku .

last2 , datang idea itu . aku decide tgk apa yg latest aku install kat sims aku . then aku uninstall kan ia. pastu baru aku test yg baru tuh . fyi, aku nk msukkan university dan seasons expansion .. mmg teruja beb ! and guess what ~

successful !

wo ! sila jgn jeles kepada yang berkenaan okay !

now, tinggal 1 je lagi nk di isi . npk tak? teen stuff. aku mcm tak bape minat sgt . nti lah bile dah bosan men yg ade, aku downlod ah yg tu lak :D hihi . so, lets playy ~~

May 20, 2011

kite mengharap, sesuatu itu pasti . ??? .


satu dua tiga . lepas tiga enam ! haha . ape lah , lepas tiga empat lah.. benda senang pun tatau ..
kadang kadang sebagai manusia di muka bumi nih mmg tak lepas dari buat salah kan? boleh ke kalau lepas buat salah , then org tuh abaikan and terima kite ? benda yang kecik pun kau boleh salah ! tatau la nk ckp hape dah .. ok , aku pun tatau . tapi kalau aku yang buat salah mmgg aku harapkan org tuh abaikan je ! ngaha !

pergh mata hijau dengan muke berbulu . mcm hape eh ?

okay , looks .
enough okay . acting like you so desperate . are you dreaming or something ? i don't know whats on your mind . i didn't do anything for you since we know each other but why you keeping your eyes on and starring at me? serious, you're so annoying ! i don't know what your feeling on me . i've my own life ! you know that right? please go away ! give up on me .. honestly, you're good looking , smart and for sure can get another better and awesome chick rather then me. but why? i repeat , you're so annoying ! even though i never replay your text , you still keep texting me . not one and two text by day but one till seven and more by one hour plus a bunch of missed call ! it is really insane! pity you dude . you put your self in wrong way.

done . i'm waiting for more important thing right now , semoga dipermudahkan segala urusan . amin .

May 17, 2011

takbanyak pun

tomorrow ? hope my day will be okay . just reach me on phone to say ' ... g lowyat ' . that's quite short but enough for complete my day ..

oh man, can you just go away from my life? i dont want you anymore okay .. i've my own life ,. you just my past .. i tanak ingt you dah . can you understand me?! sigh .

mengharapkan esok punye tuah . haha ! mcm hape je ayat . but i really mean it ! :)

May 16, 2011

pissed off

i remember the moment during 2 month ago . while i'm be a practical student , seriously tired and exhausted .. and everyday i thought to just further study forever ~ work makes you feel like hell .. face the weird boss , work with mcik staff , meet the pcik stalker . yes , mmg annoying and boring !

and the situation after work , drive to back home .. meet my roomate , soksek soksek for a while before taking shower and do the routine like iron bju untuk g keje esok , kemas barang nk bwk , planning for what i'm going to lunch .. and bla bla blaa .. and i remembered , toilet is far away from my room ,. and sometimes , bile tgh syok mandi , suddenly air tade ,. itu memang gurauan kasar name nye .. haha !

2 week before finished my LI , its very hard time to me . aku pun tatau mcm mane aku boleh survive dlm situation mcm tuh . when its started by my stuff has been stolen , and i got 2 summon from jpj and MPP .. and other thing i cant mention ..

now, i realized that behind the hard time ,. you will get better than you wish .

thanks god.
Alhamdullillah.

May 12, 2011

dream

hehe . saya nak bgtau kat sini , saya amat suka kan lelaki dibawah nih :") awww~!

adakah saya nih kuat berangan ? :( tapi bagi aku dia nih hensem , muda pun muda .. batch2 aku.,
*mmg obses nih :p

jika aku dapat dia ? semesti nya aku akan nyanyikan lagu hazami - katakan ! wahaha ! gile hape ! geli do lagu tuh , so i prefer to sing for him crazier by taylor swift <3

dear you ,
i'm very crazy with you .
can i sit next to you ?
can you accompany me to go everywhere even though you did not know the ways ?
can you be with me till i'm fall asleep everynight ?
can ah ?
can ah ?

it's been a precious memories for me dear .


with love,
me

May 10, 2011

marikemari

waktu waktu macam nih selalu je terfikir yang bukan bukan . haha . tapi yang pasti nye aku akan fikirkan macam mane nak generate income yg beribu ribu lemon! hihi . napak nau aku nih mata duitan ! nonono wrong lah~ aku just nak carik duit untuk masa depan . for sure untuk family and future family :p mentang mentang ah da abes belaja kan . tu je lah matlamat skg.

but, sometimes i quite confuse for my future . ok, either want to further study and got another scroll or just seek the job. tapi sekarang kalau mau sambung pun kurg kurg bulan 9 nati lah gamak nye. so ada 4 bulan beb kau punye masa mau melepet ke hape ke time nih la. and kepada sesapa yang rajin , mcm aku! mest ah nak mencarik keje . keje kat kedai kosmetik pun bole ~~ hihi

aduhh ,.. ape punye lagu la jiran sebelah aku pasang . dengar mcm speaker boom bom je ,. eleh, nak lawan aku ah tuh . kompem kompem depa berdisko , pasal lagu bajet bajet kelab malam sekitar bb je. *aihh , mane aku tau? aku tibai aje lah ! jgn salah sangke >_<

kepala pening nih , tadi kat luar panas gile .. so , fyi i done my report ., and hopefully i pass for whole subject . amin. so , i just drop iron board and iron kat blok tadi. tyra,wapa,fazz., nati amik la barang kat pintu tagge yg kat stor itu ye :) kitorg ade tgalkan carpet skali . so , aku ucapkan selamat kembali blaja and ingt ingt lah aku ye . time aku grad nti jgn lupa belikan aku gift . itu saje. hihi

weehh , skg jiran sebelah dah tuka bukak lagu karoke stock rock kapak plak ! perghh , ni tak lain baru beli set hifi nih ., pasnih tapayah la ku bukak lagu lagi dalam bilik , jimat bil letrik part itu . ngahaaha . tapi sumpa aku tak boleh trima lagu yg dimainkan .. tak kena dgn taste aku lah .
jadi headphone biru aku adalah jalan penyelesaian .

tadi buat jus orange , rasa nak minum lagi . haus deh . jom!

May 07, 2011

Credit to Jabatan Audit Negara Customs Staff


ini post show off . jgn nak menyampah . sekian :p



hehe .












thanks !


May 06, 2011

fairy fare well well

As i mention on past entry , today was lastday practical for me . thanks god and all of you at Jabatan Audit Negara - Customs branch . but , for pakguard ,. i hate you most ! serious , aku benci pakguard kat sini . garang nak mampus . aku nak carik paking pun boleh kasik ayat panas kan hati aku je .. siku kau laju laju baru tau !

so , for today ., dorg ada lah buat sikit farewell untuk aku yg tak berapa mcm a
da tade je kat sini :p haha! part nih sumpa terharu nak menjerit melompat sambil melaungkan ' WHOOOAAA ! gile terharu do aku ! adoy , korg mmg baik ah ., syg korg weh!' tp memandangkan staff sini bukan nye kebudak budakkan mcm aku , tak sesuai aku berkata begitu >_< pape pun . terima kasih sume akak2 , abg2 , pcik2 sekalian ~ :)


lelaki itu bos saya . sebelah adalah kak syidah :)

saya curik curik tgk cmera . bos curik curik tgk saya? ngahahaha

sedang ayik mendengar encik boss itu

mereka punn dah bosan . kak azie rasa nak tembak kak zila aje . kak zila : adoih , knape den jadi mangso eh .. kak nani : bhaha ! seb bek aku jauh . rasekan kau zila !

and , majlis pun bermula seperti kata kata ucapan lah kan , aku tatau nak ckp hape . so tibai aje lah kan ,. hihi .


saya , isk ,. terima kasih ~ tapi kalau boleh bagi lah duit poket ,.. nomnom

then aku dpt gift !! jeng jeng !

apekah benda dlm nih ? ceh , masing masing nak tau .. aku pun sebenarnya tak sabau nak bukak ! ngaha!



jom kite check it out !


muke super excited tak boleh nak cover nyah ! haha


woo~ wooo~! whaatthaa ! sumpa gorgeous ini gift . aku agak terkesima disitu ! loikee deh!


handbag polo itu deh . bapo lah ongkos korg nih kan .. aku rasa bersalah lak kalau ia nya adalah duit persatuan korang :((


miaahaha ! posing posing seperti seorang model beg tgn kejap ,.
pasnih kalo g keje aku tak boleh lah bwk beg comel2 dan gabak . perlu professional seperti ini -_-"

anyway, anyhow, any any ,.. terima kasih banyak banyak kepada semua yang menjayakan farewell untuk saya pada kali ini ,. tanpa kamu kamu . sapa lah saya . sekian :)

May 05, 2011

hari hari = days = everyday?

kita tak kan pernah tahu dan sedar akan kehadiran sesuatu atau seseorang sehingga dia dah tak de kan? betul tak betul?!! tapayah lah nak tipu cakap tak betul. nyampah aku .. , bila dah takde, barulah kita tahu betapa berharga dan bermakna nya ia. *tolong percaya aku yang karang ayat nih malam tadi sebelum nak tidur .. hihi*

yesterday punye cite harini baru nak post :
tadi pagi last jumpa dengan beebe , lepas nih aku dah berulang untuk dua hari dari kediaman ku. *mmg heaven duk rumah sendirik walaupun tak la secantik rumah orang lain , tapi tu la life aku .
nak dijadikan cerita , aku tak tau bila nak jumpa dia dah pasni sebab masing masing pun ada hal dan jarak rumah kami yang jauh nun ~~ then tadi rasa nak nangis , tp aku tahan gak .. aduhh , mana campak muka pun tatau bila keadaan mcm tuh , airmata plak dan-dan la kau nak kua bagai time skg nih .. *bisik hati kecil aku.. * tapi aku tahan gak .. malu 1 hal pastu nati abeslah mencair eyeliner dan mascara i ! awwww~


ni cerita mlm punye yesterday harini baru nak post :
aku dah nanges dah depan2 gile babeng punye tak cover kau ~! abeh muke buruk aku kua tak dapat cover dah nyah oii ,. ah, pedulik hape kan . emosi beb ! mane boleh tahan dah . nak tido pun tak blh sebab rasa kalau tido nati cepat lak dah esok pg , maknenya aku kene g keje dan .... hmmph ! sumpah macam perasaan budak 1st time nak masuk asrama yang selalu terbayang senior yang kerek , warden yang garang tak bagi balik rumah , nak tepon mak bapak pun tak boleh sebab ada masa tertentu , nak bwk henpon lagilah nak kene dmerit ke???! haa.. so, perasaan tu mcm kau tanak lah mlm nih berlalu . nak hold mlm tuh je..


okay, nih cerita harini yang memang nak post harini :
aku tadi g keje sorang sorang , sampai tmpat keje .. jenuhlah carik parking,. selalu aku tak payah susah susah carik parking sebab ada orang yg hantar aku :( ummm .. skg , kami dah tak bersama .. so , aku tadi pusing 2 kali kat tempat parking bwh nih . aku npk 1 tempat parking kat tepi jalan ,. dengan selamber land nye aku melintangkan kete aku tanpa rasa bersalah! kahkah! nasib laa,. patut situ boleh park lagi 2 kete . ttbe aku rasa mcm bersalah lak pada pekerja lain . hmmmph! tape lah , nexweek aku tak kacau korang korang dah . tadi tak jumpe akak lobi yg selalu ,. akak pg td aku tak penah nampak ,. mana g akak tu? aku nak amek address FB, TWITTER dan sebagai nyaa.. uhu ..


fuhh, naseb tak lari sgt cte aku dgn intro atas tadi , kalau tak nati ada org kata 'ape ni? ape laa.. cte tadi kene mengena laa .. ~~' -_-

May 04, 2011

fromnowon


start from now, blog will be my bestbudfriend *ngahaa .. i will take care of you always , nak cite kat dia apa je yang berlaku . hihi . for those yang singgah baca tu , kalau rasa bosan . korang follow je laa.. later i buat entri untuk korg lak . betul ! kalau aku tgh bosan lah .

kalau ada orang buat entri untuk kite , rasa best gle je kan . syok sendirik sorang sorang bila baca.. eleh eleh .. so , mesti korg tak bosan bile baca blog nih sebab ada korg gak .. hihi .


start untuk hari ini ,. after work ,. i decided to move from my rumahsewa and pay the rent immediately ! nah ! thanks for give me place to stay for a while and hope your family have a good blessing :) . fyi , lagi 2 hari untuk aku tidak ke jabatan audit negara branch royal custom malaysia nih lagi .. i quite sad for leave all the thing i've now at here especially my room yg sgt strategik terletak pada bahagian belakang bertentangan dgn pantry and pintu keluar ! hehe . pantry itu penting untuk aku menjamu selera selama aku kat sini dan pintu itu penting untuk aku lari kua awal bila time rehat dan balik kerja :p hahaha !


already miss you




May 03, 2011

to beebe


6.30pm
aku duduk kat depan lappy lepas main game iphone.
sedihnya rasa . esok aku dah nak balik . tinggalkan semua yang ada kat sini. lambat nya masa berlalu .. bila la masa nya aku dapat buat semua .. and nobody will say 'no ,.. you cant do this , you can do that! it's not good and so bla..bla.. blaa ..' i'm already 21st years young and forever young .. kalau boleh .. haha ! ape aku mepek nih .

esok aku akan g keje dengan beebe . thanks ya dengan apa yang you dah bagi kat i <3 harap you dapat hantar i hari hari g keje ! wahhh ~ gile bahagia aku ! hihi .. i'll miss you ,. esok i dah duk rumah je ., tak dapat nati dah jumpe , kita main skype skype aje lah ye :'( kalau lah rumah you sebelah menyebelah ,. bapak best ! kita boleh buat aktiviti bersama tanpa rasa jauh diperantauan.. :D

beebe ,. nati dah cuti ,.. keje lah rajin rajin okay .. kumpul duit banyak banyak .. patu jumpe and belanje i :p hahaha ! okay , nati i belanja you perfume nak ?? and you belanja i BB Torch .. deal or no deal?
i ingat nak tiggalkan 1 ladybird kat you lah ,.. boleh you tengok tengok dia kalau rindu i nati ,. tapi you kena jaga baik baik.. sebab dia adalah harta yang berharga bagi i.. tapi , nati i fikirkan dulu .. kahkah ! berkira plak rase nyaa.. :p

you ,. i betul betul rasa bertuah dapat jumpa you .. you memang sentiasa ada je dgn i ,. and walaupun you suka tidur petang and suke men game iphone you berjam jam sampai lewat malam ..

okaylah ., nati kita terpaksa lah berkomunikasi di alam maya aje ,.. i dah tak dapat jumpa you macam nih lagi ,.. duduk rumah sama sama, tengok tv , online , karoke , shopping, jalan jalan sampai sesat jalan dan sebagai nyaa .. dalam erti kata lain ., dah tak dapat bersama dah lah . huhu .. sedihnya .. masa i taip nih , cite kejora dan bintang tgh main , i nak nangis. lalu i g toilet,.. you sumpah tak sedar tgh tidur ! huh

okay . i terlampau sedih sebab dah 3 tahun kita kenal dan bersama dan skg kita kene berpisah .
i tanak cakap lagi .
sedih.
:'(

beebe , love you always .
text i jgn lupa
i akan balas ASAP
janji !
hihi
<3

May 02, 2011

keadaan yang sukar kadang kadang ..

labour day . whats on your mind .. play lazy song by bruno mars ? haha . tapi bagi aku , hari yang paling bahagia bila hari cuti dapat bersama yang tersayang <3 pehhh .. best sumpah tak tipu !
pagi tadi terjaga awal , mungkin sebab aku tidur pun awal ,. so, cukup 8 jam , automatic terjaga lah kan ,.

ingatkan harini nak pegi berseronok seronok , tapi tak jadilah . ada lak hal lain tetibe ,. oh my .. guess what ,. ada seorang bibik boleh jatuh pengsan depan rumah . okay , bibik tuh adalah bibik rumah yang aku sedang menempel sekarang . boleh pulak tak sedar , bila jiran panggil dengan nada yang mencemaskan , aku pun turut terpinga pinga ..alahai bibik ,. kan dah ckp,.. tak nak dengar ,.. kan dah ... ha, so , itu lah hikmah nya aku tak kua harini .. kalau tak , sape pulak nak g anta si bibik tuh g klinik kan,. hero aku jugak ! hihi !

harini nak buat ape eh ? nak layan damia pun dia tanak dgn aku ,. isk isk .. sedih betul aku .. adakah aku nih tiada ciri ciri seorang ibu ? kahkah !! bulltahi . fine , aku layan si abg nabil pun okey jugak.. tapi dia malu2 kucing je dengan aku .. apelah ! faham tak aku nih berjiwa budak budak .. aku pun layan gak saluran ceria ,. tgk katun2 henntaa.. iii .. isk ! tape , ko tgk lah otomen sorang sorang ,. aku pun nak buat repot sementara menunggu makan tghry :)

April 29, 2011

bebe bebe sume


vandalisma di sarung kerusi ruang tamu p5804B

new day , new life.
i miss all of you all the time .
i miss the moment we spend together .
the moment we menggila .

tyra , @tya ! *amek kau aku pgel lagi .. hahaa,. entry kau buat aku sedih :(
best nya kalau kita dapat tinggal bersama 7 org dalam 1 rumah
macam awal awal kite semua kenal dulu kan ?


April 28, 2011

entri khas buat kau

hey , i wish i can say to you thanks . tapi saya malu . . saya langsung tak memberi apa apa pada awak . maafkan saya . youre the best thing i ever had even sometimes you tinggalkan i setiap hari rabu mlm .hahaha ! okey , im quite mad bila you buat macam tu .. tapi sokay , . no biggie :)

i was know you almost 3 years .. and you adalah org yang 1st i kenal pada masa tu . masa aku tgah still mencari cari apa yang aku tak tahu . kau banyak ajar aku sebenarnya ., aku tak se perfect kau and aku rasa beruntung sgt dapat kenal dgn kau .

kita dah tempuh macam macam kan ,. yang susah , senang , and kadang kadang aku pun tatau kenapa aku cepat sangat terasa dgn kau . im sorry ,. im sorry dear . aku sebenarnya tak bermaksud pun nak buat kau macam tu .. and aku banyak susahkan kau .

aku harap and doakan kau pasni berjaya dalam apa pun kau buat . apa yang terbaik untuk kau , aku sentiasa support walaupun aku nih tak dapat nak bantu kau apa apa . aku harap kau tak menyesal kenal dgn aku ,. oh, lupa.. lagi seminggu result kau tu akan keluar kan ? hope u'll selected !

aku tatau apa yang aku rasa sekarang . aku rasa terhutang byk dah .tak nak susakan ko lg .. tapi tak pe la kot sebab bukan lame pun lagi kan kalau aku nak susahkan kau kan? haha ! sepanjang aku kenal kau nih ,. aku dapat macam macam.. dapat rasa perasaan dapat text dari kau pendek pendek dan ia nya mmg mnyakitkan hati ,. dapat jawapan yg lain dari soalan yang aku tnye kau sebab bila aku tanya kau soalan, kau mest jawap lain.. dapat angkat barang same same bila naik dan abes sem , dapat beli avon same same , dapat kenal **** syg kau , dapat kenal harga harga kau .. hahaha !


ok , dah . jgn panjang panjang sgt ,. nati kau kembang pulak . haha !!
so , aku nak ucapkan terima kasih sebab sudi jadi kawan aku dan byk membantu aku !
aku sayang kau mon ! <3

tolong jgn terharu -_-

that's true .
Having someone who understands is a great blessing for ourselves and Being someone who understands is a great blessing to others.
i wished i could
i'm sorry

April 26, 2011

whatthhaa

aku benci perasaan ini . you bayangkan kalau you nak parking kete,. tp tade park
then you parking je kat tmpat org lain parking .. then time
lunch dari jauh you nampak ketas putih dah terpapar pada cermin hadapan kete you !
memang .. faham tak perasaan aku apabila mendapat surat cinta ? for sure akan happy
sampai nak reverse kete pun langgar divider pastu .. tapi boleh faham tak perasaan apabila kertas itu adalah
surat saman? whaatthaaa... shortla duit poket aku :(

kanape nak saman saya? saya baru letak bberapa jam . emmm., sedihnya.
nak bayar ke tak? or biarkan je?



April 25, 2011

hari nih office aku dorg gaji . aku ?

hoping and hopeless
not good habit . bila aku start berharap dan mengharapkan sesuatu . mesti aku nak benda tuh aku dapat dan terjadi . but , bila apa yang aku harapkan tak dapat , aku jadi seorang yang sangat down ! tapi kanapa kan?
benda tu hanya lah harapan . there are 50 50 either u got it or not . so ,dont blame yourself .

hopeless . bila dah terasa down , automatically you akn rasa hopeless . ' aku tak nak berharap dah lepas nih ' , or ' malas dah aku nak berharap ...' . it is loser? but if berharap tapi tak dapat pun blh jgk di ketegorikan sebagai loser kan ? kau tak dapat apa yang kau nak!

fine . dulu aku banyak berharap . im hope that i'll be the happiest person in this wolrd . . .

Ever since I was a baby girl I had a dream.. Cinderella theme , Crazy as it seems .
Always knew that deep inside that there would come that day , But I would have to wait and make so many mistakes . I couldn't comprehend as I watched it unfold . this classic story told I left it in the cold
Walking through an open door that led me back to you .Each one unlocking more of the truth .

I finally know that I needed to grow
And finally my mate has met my soul .


Fairy tales ,
When i was a small girls .. i love cinderella story and fairly tale.
i wish that somedays if i am the lucky one,i can meet fairly as friends and i would talk to the animal..
and i belive that's always a good and happy ending behind after the suffering front.
but is it fairly tale really exist in our life..?