Pages

October 20, 2010

watch your mouth

entry kali ni,.
nak sedarkan diri aje. *haha
ok.
so,. diam., good enough yeah!

Diam,

Tidak mahu bercakap yang bukan-bukan,
Kadang-kadang diam itu,

Takut bercakap benda yang salah,

mengumpat atau,
menyakiti hati orang,

Atau menghormati percakapan orang,
Atau nak mengenal orang yang bercakap itu,
Atau
takde idea nak cakap,

mungkin juga,

diam sebab
sakit,

malas,
takde mood,

atau ada sebab
yang kita tak tahu.

think positive je la
h terhadap orang yang diam tu okey.
kita tak tahu apa yang sedang orang tu alami.

October 15, 2010

peace

Alhamdulillah,

Perhaps there is wisdom that we do not even know
we will be able to have that our efforts at right.

:))

October 12, 2010

i can see you


wake up , before take a shower : 1030

.......................................

after lunch : 1630

......................................

before going to have a very nice dream : 1130

i'll grab my remote and turn to 611 channel because of you!!

ASARICHAN ! *heheee

okey2 ,. a lil bit FYI bout asarichan :



Asari's father is an executive of a big company, her mother graduated from an elite university, and her big sister is pretty smart. However, Asari-chan is a quite ordinary girl. Therefore, Asari-chan is always teased by her sister, and her mother scolds her for her bad grades. But, she lives cheerfully not being depressed.



please enjoy the song ! ahaha
video

October 08, 2010

Kau sangat Chomel !!

saya suka dia . sebab dia gemuk dan gendud.
dia tatau saya suka dia. ahahaha!
dia sangat oldskool.. erk,. dari dulu sampai sekarang,.. suka pakai
hitam and putih,. *kau tade baju len ke?? huh
tapi, kau tetap sgt chomel di mata ku. :")




*aku kan dah pesan, guna la makeup remover pas pakai eyeliner
tgk,. dah lebam kelopak mata kau!



*yikk* kau nih suke bwt muke chomel!! :D

kalau aku boleh pelihara kau panda . aku akan bagi kau makan byk2 biar gemok!
pastu ajar kau jadi jinak,. tak carik pasal and cederakan orang . *tapi kalau orang tuh jahat,. kau geget je sampai putus! ahahaha!




Hoii PANDA !! kau jgn la panjat2,.. kau suka aku tak ? nak aku jadi tuan ko tak?
aku suka kau gendud,..haha!

*panda tu bajet macho je . skodeng awek ah tu . webcam sudah .. dunia dah maju . huhu




October 03, 2010

Dia Milikku


hello sunday!! *wee..

Aku baru aje on9 nih,. ttbe trase nak post blog lak *rjin semacam en padahal blog slame nih bersawang je bak kate si dia,. ahaa :")

Tadi aku download lagu .. cehh kecoh en mcm la aku sorg je yg tau download lagu huuu,..
lantak ah nak cite gak,. aku tadi download lagu berbahasa melayu beb! *dah lame tak download lagu melayu ,. truje la en,.
bkn pe,. lagu melayu skg nih tak brape nak mnusuk hati sgt ,. hehee

Okey2 berbalik pada lagu aku yg dah mencurik hati aku,. sbenarnya aku hari2 la terdengar
part chorus kat channel 104 tuh,. alaa cite Cinta Kirana,. yang plakonnye Nia Ramadhani yg cun banget sih,..!

*tak penah pun tgk cite nih even hari2 tgk iklan nye :p
so tak dpt lah nk cite kan cite nih sal ape.. :(



Dah lame2 dgr mcm best la plak kan.
So, aku pun mula lah mencarik lagu itu,.



*sigh*

Yeahh,. i know.. ia nya sgt lah jiwang
tp, best kan ?
*kalau tak best pun ape aku pdulik! huh

okey fine, aku nak tepek kan video official dia, tapi tak de lak kat utube :(

hoh ,. correction! lagu nih lagu indon. tp nak ckp dia guna bahasa ape eh? bahase indon?
sesuai ke,.. or bahase melayu ?? :s

October 02, 2010

oh ,the sims!!

yes.. this post we will talk about the sims game! :D

actually , aku suke gile ah main game the sims nih.. mmg buleh jadi gile la bile dah start main
.. dari pagi sampai malam pun aku tahan.. haha..
*sampaikan berat gile nak tak tinggalkan if mak aku pggey.. huu.. sorry mak :p

hah.. btw, aku nak cite ah sikit pasal the sims nih. pada sesape yg suke create-mnger
eate ,. game nih amat lah ssuai utk korg yg bjiwe tak bape nak normal tu.. hehe,.. sebab game nih
like virtual life..
* sape2 yg pnah main virtual villager,. baik korg main game sims ni.. lagi best.. huu.. ye! kite buleh create org and play kan dye dlm dream house yg kite create kan utk die... * how sweet !

okey.. ni adelah serbe sdikit pasal the sims yg aku penah main ,
ni the sims 1st abg aku belikan :p

kepada sape yg suke sims ni,. mest ah tau en sims ade yg baru iaitu the sims 3. sims 3 aku penah ah main jap.., tak lame pun sebab ashley aku nih berat pule nak mnerime nyee.. * byk sgt game dlm ashley. pening dah die huhu
ni lah the sims 3,. mmbe aku beli . aku tolong menginstallkan aje :)


the sims 3 nih pun best gak actually,. but , for me , i more prefer to play the sims 2 .. haa,.. nak tau nape ? sebab nye .. sims 2 more realistic !! pastu :

-die ade byk storyline opportunities *which means goal dia mmg byk gile!
-ade sandbox experience
-pastu , family relations die akan bg impact on your sims
-then , sims tu lak have memories!
-next , image graphic dia mmg terbaik!




gile gorgeous and real lah sims nih!

ni cam lady gaga lak! hehe



dream house :D grafik image dia awesome!


thats why la aku lagi suke sims2 ! tp sims3 pun tak gak kurang hebatnye., name pun baru,. mestilah ade upgrade and improvement kan ! seperti :

-sume org akan mningkat usia at the same time
-boleh manually set the color and pattern for clothing and furniture
-Trait system
-Skin color yg byk!
-Voice selection
-boleh gak ubah body type sims tuh *kalo nak lebih maskulin ke or lebih boom! haha
-outfit selections lg byk
-Shoes pulak separate piece of clothing.

truly diffrent aku dpt bile die sims tuh nak g sesuatu tmpat,.. kite boleh tgk sims tuh naik kete and bergerak ke tmpat tuh,.. tp sims2 lak kite hanye lah dpt tgk dia nek kete tp tak bergerak same ke tempat tuh,.. kite kene lah tggu dia loading dgn hanye mlihat gbr yg busan :S
the sims 3



ni lah image time loading ,.. *make me sick!



the sims 2 punye map tak bape nk byk option. the sims3 byk option and buleh view pelbagai edge

tapi pape pun aku tetap suke kan the sims 2 ever!!! :D

kite buleh tgk lah ke'real'lan the sims 2 berbanding sim 3.,

the sims 2 punye grafik lagi cantik ! the sims 3 more like cartoon! lol


the sims2 punye grafik lg cantik! the sims 3 more like cartoon ! lol





okey ,. next post aku nak cite lah plak sal the sims expansion and stuff yg dah aku ade :))

go simmer ! <3